Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Syros Run !!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Syros Run !!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 6ο SYROS RUN που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, μια συνδιοργάνωση του Α.Π.Σ. –ΔΡΟΜΕΙΣ ΣΥΡΟΥ, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης . Πλήθος κόσμου, μικρών και μεγάλων, πλημμύρησαν τους δρόμους της Ερμούπολης σε έναν αγώνα που οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας πάνω από τις 700.

O φετινός αγώνας εκτός από τις καθιερωμένες διαδρομές τριών(03), πέντε(05), δέκα(10)χλμ και Family Run ξεχώρισε και για τη συμμετοχή των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στο SPECIAL RUN.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 17:30 από την Πλατεία Μιαούλη με τα τρία τροχήλατα αμαξίδια των Ρούσσου Νίκου, Καλαρά Ευθύμιου και Chejon Fernandez. Ακολούθησαν οι εκκινήσεις των 5 και 10χλμ και στη συνέχεια των 3χλμ. Μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών, στις 19:00, ξεκίνησε το FAMILY RUN απόστασης 600μ. από την Παλαιά Πυροσβεστική έως την Πλατεία Μιαούλη, με περισσότερα από 300 παιδιά και γονείς να σκορπίζουν χαμόγελα και χαρά σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης. Tέλος, στις 19:20 ξεκίνησε το SPECIAL RUN όπου οι συμμετέχοντες απέσπασαν το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών, αφήνοντας υποσχέσεις για καθιέρωση του συγκεκριμένου “αγώνα” στο μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ακολούθησαν οι απονομές των νικητών στην Πλατεία Μιαούλη(έμπροσθεν του Δημαρχείου).

Συνολικά στους αγώνες δρόμου αποστάσεων 3, 5 και 10χλμ συμμετείχαν 356 αθλητές.

  • Στον αγώνα δρόμου των 3 χλμ νικητής αναδείχθηκε ο ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ Λουκάς με χρόνο 10’34’’,με δεύτερο τον ΜΕΝΔΡΙΝΟ Αλέξη (11’25’’) και τρίτο τον ΓΑΚΗΛΑΖΟ Μανούσο (11 ́40’’). Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η ΜΑΡΙΤΣΑ Ιωάννα με χρόνο 13 ́35’’, δεύτερη η ΠΑΛΑΜΑΡΗ Μαρία (14 ́33’’) και τρίτη η ΠΑΛΑΜΑΡΗ Μαρίνα (15’14’’).
  • Στην διαδρομή των 5 χλμ, νικητής αναδείχθηκε ο ΒΛΑΧΟΣ Νικόλαος με χρόνο 19 ́25’’, με δεύτερο τον ΧΑΣΑΝΗ Νικόλαο (19 ́53’’) και τρίτο τον ΠΙΠΕΡΗ Παντελή (20’00’’) . Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η ΚΩΤΟΥΛΑ Βασιλική με χρόνο 21 ́22’’, με δεύτερη την ΧΑΤΖΗΡΗΓΑ Αγγελική (22 ́55’’) και τρίτη την ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Τόνια (23 ́03’’).
  • Στην διαδρομή των 10χλμ νικητής αναδείχθηκε ο ΠΙΤΣΩΛΗΣ Χαράλαμπος με χρόνο 33 ́12’’, με δεύτερο τον ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ Δημοσθένη (36 ́42’’) και τρίτο τον ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο (37 ́54’’). Από τις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η ΠΡΙΒΙΛΕΤΖΙΟ Γκλόρια με χρόνο 36 ́38’’,δεύτερη η ΧΑΝΟΥ Χριστίνα (44 ́36’’) και τρίτη η ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ Άννα (47 ́15’’).

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα: SYROS RUN (chronosystems.gr)

Μετά το πέρας των ανωτέρω απονομών, ακολούθησαν βραβεύσεις νικητών στις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών 18 – 34 ετών, 35 – 44 ετών, 45 – 54 ετών και 55+ ετών, της απόστασης των 10 χλμ.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στους προσκεκλημένους αθλητές ΠΙΤΣΩΛΗ Χαράλαμπο, ΠΡΙΒΙΛΕΤΖΙΟ Γκλόρια, ΤΣΑΠΡΟΥΝΗ Λουκά, Ρούσσο Νίκο, Καλαρά Ευθύμιο, Chejon Fernandez και στους Δρομείς Ελπίδα για την συνεισφορά τους στον αθλητισμό και την τιμή που περιέβαλε η εν γένει παρουσία τους στη διοργάνωσή μας.

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων ακολούθησε χορευτική εκδήλωση από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο “Η Σοφία της Παράδοσης”, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο σύλλογο “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” που για μια ακόμη φορά πλαισίωσε τη δρομική μας γιορτή, στην οποία μάλιστα βρέθηκε ένας ακόμη συμβατός δότης μυελού των οστών.

Επιτυχής διοργάνωση χωρίς τη στήριξη χορηγών είναι δύσκολο να υπάρξει, οπότε και εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε έναν προς έναν αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας για να υπάρξει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα και συγκεκριμένα: την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, το Ίδρυμα Αντωνίου Ε. KOMNHNOY, το WINDOOR Παλαμάρης Ιωάννης, τη BLUE STAR FERRIES, το WATER SHOP, τον ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ GROUP, την TERRANOVA, την XILOKAT, την My Aigaio Print, το Φυσικό Μεταλλικό νερό Ζαγόρι, το Zero ice cubes ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Αλέξης, τον ΒΟΥΤΣΙΝΟ Ισίδωρο και το Chillbox.

Eπίσης, θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη συμβολή τους στο Γ.N. Σύρου, στο Λιμεναρχείο Σύρου, στο Αστυνομικό Τμήμα Σύρου, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Παράρτημα Σύρου, στη Φωτογραφική Λέσχη Σύρου, στο Φωτογραφείο Μαμίδης, στους προσκόπους Σύρου, όπως επίσης και στους χορηγούς επικοινωνίας μας, το Athletopia, το Cyclades 24, το Runntrail και το iRun.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ, για ακόμη μια φορά, σε όλους τους εθελοντές, οι οποίοι αφιέρωσαν το χρόνο τους ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η διοργάνωση.

Aνανεώνουμε το ραντεβού μας για το 7ο SYROS RUN την 25 Μαΐου 2024 και μέχρι τότε σας περιμένουμε στο νησί μας την 2 Σεπτεμβρίου 2023 για τον επόμενο δρομικό αγώνα Syros Trail Challenge.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα…

Κοινοποίηση