Γνωρίζοντας τα Μάταλα…

Γνωρίζοντας τα Μάταλα…

Η πλειοψηφία και ειδικά οι νεότερες γενιές μάθαμε για αυτά μέσα από την ελληνική ταινία με την ανεπανάληπτη Ρένα Βλαχοπούλου. Ο λόγος γίνεται για τα Μάταλα που βρεθήκαμε για τρεις μέρες την περίοδο των διακοπών μας περνώντας μοναδικές και αξέχαστες στιγμές. Το σύνθημα μας είναι έτσι και αλλιώς μέσα από αυτό που κάνουμε να γνωρίσουμε και την χώρα μας μέσα από μια άλλη ματιά, αυτή του δρομέα.

Τα Μάταλα λοιπόν βρίσκονται 71 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο του Ηρακλείου και είναι παραθαλάσσιος οικισμός του Δήμου Φαιστού.

Το μέρος έγινε γνωστό από τις δεκαετίες 1960 – 1970 ως τόπος παραμονής των χίπηδων. Πριν την δεκαετία του 1960 το χωριό ήταν γνωστό ως ψαροχώρι ενώ μετά την εποχή των χίπηδων αποτελεί έναν από τους γνωστότερους στο νησί τουριστικό προορισμό.

Οι γνωστές σπηλιές των Ματάλων κατοικήθηκαν από τους χίπηδες μέχρι το 1977 ενώ σήμερα αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και  τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Στο βίντεο που ακολουθεί απολαύστε μια πρωινή, αυγουστιάτικη, βόλτα στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στην παραλία της περιοχής που προλάβαμε πριν την ξεκινήσει η κίνηση των τουριστών…

Κοινοποίηση